beret z kaparami
Komentarze: 0
Suplement do poprzedniej notki:
przepis Linn na patisony
Patison, czyli cukinia Rodeo / sympatyczna nazwa dla patisona /:
4 patisony - 4 pomidory dojrzale i tarde – 4 lyzki oliwy – 1 lyzka kaparow –
pol lyzeczki oregano – pol zabka czosnku – troche siekanej natki pietruszki
- pomidory sparzyc, zdjac skorke, usunac pestki, pokroic w kostke
- dodac do nich oliwe, kapary, czosnke siekany i natke pietruszki, posolic,
dodac swiezo zmielonego pieprzu i wymieszac
- odciac gore patisonow, usunac nasiona i wypelnic przygotowanym nadzieniem
- piec w temperaturze 200C przez 50 minut
A TU ŹRÓDŁO:
http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=77&w=7323380&a=7388617
Dodaj komentarz